2012

nedan följer årsresumén av 2012 (visserligen i mestadels instagrambilder som många av er redan sett men whaevah). enjoy!!

vi börjar väl i rätt ända då. januari. jag köpte min iphone och började med instagram och hela köret. jag fotograferade väldigt VÄLDIGT lite. jag tränade nästan hela tiden och när jag inte gjorde det så myste jag inför morgondagens träning. typ. jag började fotografera till mitt examensarbete och först ut av mina modeller var mysan och tessi (aka snövit och törnrosa...). 


februari. jag fortsatte med träningen och var beroende av grönt te. jag jobbade även vidare på examensarbetet och gjorde lite olika små fotojobb åt andra. jag skrev studentprov. jag gick tillochmed ut och drack för många jägerbombs en kväll i slutet av månaden (första gången jag drack alkohol sedan nyår iochmed att jag höll mig borta från allt sådant för träningens skull). 


mars. samma vanliga visa, ni vet nu. träna, examensarbete, träna lite till. i princip hela mitt första halvår ser ut såhär. i mars smög det sig ytterligare lite fotojobb in i schemat. jag blekte mina toppar i 50 minuter och bad till gudarna att de skulle sitta kvar när vi packade ut dom ur foliet igen. men bra blev det. 


april. jag tränade. utställningen av mitt examensarbete var redo att hängas och visas för allmänheten. jag använde min två meter långa prinsessklänning som gardin och var besatt av allt var rörde disney. jag skrev på dendär helvetiska dokumentationen och presentationen av examensarbetet. min fantastiska examensklänning kom och jag fyllde 19. 


när maj månad infann sig kan jag berätta till er mina vänner jag att nått mitt mål för året med träningen och tappat tio kg och sju cm i midjan. jag hade då alltså tid för en hel del annat än träning, och tog examensbilder efter examensbilder och så lite konfirmationsbilder. jag åt isglass och solade till på köpet. och beställde ton av kläder från topshop. jag hade en jätterolig tjejutgång med en jättekonstig efterfest ute i hammarlandsskogarna (vet inte ens ärligt var vi var. kan inte hammarland). 


det blev juni  och ÄNTLIGEN var det dags för det vi alla (eller okej. åtminstone åk 3 i gynmasiet) väntat på detta år. examenstime!! jag gjorde ju en specialare och tog dubbelexamen, min yrkesexamen på fredagen och studentexamen på lördagen. fruktansvärt bra helg. stipendie fick jag också, för mitt examensarbete. kändes bra. utöver det spenderade jag all den tid jag inte spenderade i sparhallens kassa, med mina fantastiska vänner. vi drack öl och dansade och körde bil tills vi inte kom längre för att sedan stanna där och se på solnedgången. klyschigt jag vet, men helt jävla underbart. på midsommarnatten fylleplockade jag blommor med hia på föglö utan att drömma om min prins. 


jag jobbade jättemycket i juli. vi hade kattungar som somnade i händerna.jag var på white party med mina fab5. det blev rockoff och jag var nära att mosas mot stängslet då jag på något vänster hamnade längst fram på adrian lux spelning. 


augusti. jag var mycket i saltvik. jag var mycket på jobb. jag var på jobbkräftskiva utan att varken äta kräftor eller dricka alkohol. jag hade världsångest över vad jag skulle göra i höst fram tills jag mitt i allt en måndag fick jobb i london. på fem dagar skrev jag på försäkringar och sade upp andra försäkringar och packade ihop hela mitt liv och sade hejdå till alla jag måste säa hejdå till och pussades och kramades och satte mig på ett flyg mot en semestervecka i italien med min londonfamilj. bara sådär. 


sedan blev det första september och innan jag visste ordet av det bodde jag i frikkin london. helt sinnessjukt. jag lärde mig åka tunnelbana och tåg och träffade rebecka som blev min första londonvän och gjorde av med pengar i snabbare tempo än dom kom in och drack öl på pubar och dansade med londonpojkar och tog tretimmarspromenader hem mitt i nätterna och bara levde livet som det levas bör när man är nitton år. 


i oktober dök elina upp på min londontrapp och vi tog bilder i kensington gardens även fast alla tittade snett på oss. jag upptäckte det fantastiska med oceana i kingston när jag var dit första gången. jag packade min väska för att det i slutet av månaden var dags att bege sig till åland. på åland ordnade jag en kickass halloweenfest till min nioåriga låtsas-lillasyster och jag var utklädd till ett spöke. hemma i london dukade jag upp ett halloweenbord inför halloweenfest nummer två. 


i november blev jag starbucksdöpt till magda. jag och ema gick till en fantastisk pub i maryleboneområdet och skulle dricka en öl, men som ni kanske kan tänka er blev det lite mer än så och vi hamnade till slut i en liten klubb i kingston jag inte ens visste om att fanns. jag hade vinterkängorna på fötterna och shoppingkassarna på armarna men visst är det ju domdär spontana utgångarna som är bäst. hela kvällen var helt knäpp och världen är bra mycket mindre än man någonsin kan tänka sig. winter wonderland i hyde park och mamma och ove var och hälsade på mig för andra gången. jag julpyntade lite. 


så blev det december och jag trängdes på oxford street med alla andra julklappsshoppare. coca cola bilarna var gjorde sitt tourstopp i london och jag var självfallet där. det snöade en dag och sedan inget mer. en megachristmaslunch hölls i mitt hus och rebecka kom och hjälpte till och vi diskade i hundra timmar och sedan var vi trötta. första december lärde jag rebecka fira lilla jul och vi hade renhorn på huvudet. den tjugoandra december åkte jag hem och firade jul tre gången och sedan umgicks jag mer med mina älskade på två dagar än jag gjort på fyra månader.
 

goskväll

chokladfonduemyste med mina bästaste personer i hela världen ikväll. vi halvtittade på victoria's secret showen och skrattade tills vi nästan gick sönder. finaste kvällen med finaste människorna. 
 

dödskallar och slaskeländeidag fördrev jag några timmar i stormetropolen. vad mariehamn mitt i allt känns ovanligt litet. jag började trippen med att svänga in till stadshotellet för att se om min jacka fortfarande var kvar där från juldagsnatten, men den hade något annat lycklig jävel farit iväg med. jag köpte en dödskalleskjorta på ziczac. jag gjorde ett försök till att köpa lite träningskläder, men utbudet var inte riktigt till mitt fulla nöje. jag störde hia ett tag när hon jobbade. när jag sedan var färdig med mariehamn för denhär gången drog jag mig hemåt igen genom slasket (man måste köra mycket försiktigt när man ska in på min parkeringsplats så att det inte slutar illa) och lagade florrlunch till mig själv. det var min onsdag so far. 

god jul kära vänner

äntligen hemma

gårdagen spenderades på resande fot. på förmiddagen packade jag ihop mina sista grejer och begav mig nervöst på heathrow airport samtidigt som jag bad till vädergudarna att de skulle låta min flight landa i tid 17:20. flygturen gick bra, om än lite väl långsamt, och jag landade 5 minuter innan beräknat. pappa mötte upp mig på arlanda och så började vi köra mot kapellskär och åland. 

när jag till slut var "hemma" i saltvik var klockan lite över 12 på natten. jag gav ut de julklappar jag köpt med mig från london, slukade två skålar apelsinris och började till slut dra mig till kojs. skönt att äntligen vara hemma på åland en liten sväng. 

hej

här var det tomt. på lördag åker jag hem till älskade åland. jag bara packar och städar ändå nu på dagarna så det händer inte så mycket kul att berätta till er faktiskt. kanske jag är lite roligare när jag väl är hemma över julen!

här får ni en julsång att lyssna på under tiden.


 
 

en fredag i december

1. covent garden market
2. yoghurtglass @ snog
3+4. COCA COLA BILEN VAR VID MARBLE ARCH ♥♥♥ (ni vet den från reklamen)(denhär reklamen är dock min favorit. älskar den så himla mycket).

photo a day 11 / decor

såhäääär mycket har jag julpyntat min lilla lya här i london. men jag iss faktiskt inte skaffa mera eftersom jag ändå inte ska fira jul här (åker hem om 11 dagar wiwiwiwiiwiwiwiw).

photo a day 9 / recreate a previously taken shot

bilden på mysan till vänster tog jag som en del av mitt examensarbete i våras. såhär kan man också göra den. 

sånthär tycker jag är jättefint

topshop/kate bosworth/winter wonderland

okej dör typ

photo a day 4 / in your bag

ungefär dethär brukar jag fylla min väska med. ibland trottar jag ner min stora kamera också och då blir väskan jättetung att bära på hela dagen. (eller okej jag tar med mig stora kameran ganska ofta. använder den dock inte lika ofta som jag släpar på den). plus hundra tusen kvitton på diverse inköp. väskan kommer från topshop för den som undrar.
 
 
 

photo a day 3 / something you bought

idag har jag egentligen köpt lite julklappar men dom tänker jag inte visa upp här. (men vet aldrig vem som kikar in här ska ni veta). men denhär klänningen köpte jag på river island i torsdags. 

photo a day 1+2 / profile + hat

är jättelat och gör både dag ett och två i samma bild. 

lillajul på instagram

firade lilla jul med rebecka igår. 

lets do this again